Privacybeleid

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel, gevestigd aan Hoge Zijde 42, 4854 AH Bavel, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

https://hulpdienst-ulvenhout-bavel.nl/ Hoge Zijde 42 4854 AH Bavel 0161-431662
Secretariaat: jokemachielse@casema.nl

Erik Peeters is de Functionaris Gegevensbescherming van Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel Hij is te bereiken via tommelshof30@hotmail.com

Persoonsgegevens die wij verwerken

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel verwerkt uw persoonsgegevens doordat u vrijwillige hulp aanvraagt danwel vrijwillige hulp verleent als vrijwilliger bij de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam

– Geboortedatum

– Adresgegevens

– Telefoonnummer

– E-mailadres

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

– Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder

– U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

 

Naast bovengenoemde algemene persoonsgegevens die wij nodig hebben om contact met onze hulpvragers en onze hulpverleners te onderhouden (geboortedatum vanwege een verjaardagskaartje), houdt de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel van haar vrijwillige hulpverleners een overzicht bij van hun vaardigheden en interesses die nodig zijn om hulpvragen aan de juiste vrijwilliger te kunnen toebedelen.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Anders dan bovenstaande persoonsgegevens verzamelt de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel géén bijzondere en of gevoelige persoonsgegevens. Onze website en/of Stichting heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker aan onze website ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@hulpdienst-ulvenhout-bavel.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel) tussen zit. Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

WordPress voor het onderhouden van de website en Microsoft Office voor het bijhouden van een overzicht van de vrijwilligers en het verzenden van emails.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Zolang vrijwilligers actief betrokken zijn bij de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel zullen hun bovengenoemde persoonsgegevens bewaard worden.

Te allen tijde kunnen zowel hulpvragers alsook de vrijwilligers kenbaar maken om hun persoonsgegevens te verwijderen, hetgeen dan onverwijld zal worden gedaan.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze diensten of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om uw persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

 

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar het secretariaat: jokemachielse@casema.nl

.

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Ulvenhout-Bavel neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, meld dit dan meteen via ons secretariaat (jokemachielse@casema.nl) of via het contactformulier op de website.